Opdag Magien ved Rohdinering af et Smykke

En Dybdegående Guide til Rohdinering af Smykker - Alt hvad du Behøver at Vide om Rohdinering af Smykker!

I smykkeverdenen er der en teknik, der ofte overses, men som spiller en afgørende rolle i at skabe holdbare og smukke smykker nemlig rohdinering. Rohdinering er en proces, hvor et tyndt lag af rhodium påføres en metaloverflade, dette vil typisk være sølv eller hvidguld, for at forbedre udseendet, holdbarheden og beskytte mod korrosion og misfarvethed. I dette indlæg vil vi udforske alt, hvad du behøver at vide om rohdinering af smykker.

Hvad er Rohdinering?

Rohdinering er en elektrolytisk proces, hvor et tyndt lag af rhodium, en ædelmetal, påføres overfladen af et metalobjekt. Dette lag hjælper med at forbedre metalens udseende, da rhodium har en skinnende, hvid farve, der minder om platin. Det giver også en beskyttende overflade mod ridser og misfarvethed. Ved Rohdinering af dit smykke bliver dit smykke mere holdbart og modstandsdygtigt over for daglig brug.

Fordele ved Rohdinering af Smykker

 1. Skinnende Udseende: Rhodium har en højglanset finish, der giver smykket et elegant og luksuriøst udseende, hvilket gør det til et populært valg for forlovelsesringe, halskæder og øreringe.

 2. Beskyttelse mod Korrosion: Rhodium er kendt for sin modstandsdygtighed over for korrosion, hvilket betyder, at rohdinering beskytter metaloverfladen mod at blive plettet eller misfarvet over tid.

 3. Holdbarhed: Det tynde lag af rhodium fungerer som en beskyttende barriere mod ridser og slitage, hvilket forlænger levetiden for dine smykker.

 4. Hypoallergenisk: Rhodium er en allergivenlig metal, hvilket gør rohdinerede smykker velegnede til personer med følsom hud eller allergi over for andre metaller.

Hvornår er Rohdinering Nødvendig?

Rohdinering er særligt nyttig for smykker lavet af sølv eller hvidguld, da disse metaller har en tendens til at miste deres glans over tid og kan blive plettet eller misfarvet. Hvis du bemærker, at dine smykker ser matte ud, har ridser eller begynder at ændre farve, kan det være en god idé at få dem rohdineret for at genoplive deres udseende og beskytte dem mod yderligere skade.

Hvordan Fungerer Rohdinering?

Rohdinering udføres typisk af professionelle smykkefremstillere eller guldsmede og indebærer følgende trin:

 1. Forberedelse af Overfladen: Før rohdinering påbegyndes, skal smykket rengøres grundigt for at fjerne snavs, fedt og andre urenheder fra overfladen.

 2. Elektrolyse: Smykket nedsænkes i en elektrolytisk opløsning sammen med en anode lavet af rent rhodium. Når strøm påføres, frigives rhodiumioner fra anoden og tiltrækkes til smykket, hvor de danner et tyndt og jævnt lag på overfladen.

 3. Polering: Efter rohdineringen er fuldført, poleres smykket forsigtigt for at fjerne eventuelle ujævnheder eller overskydende rhodium, og for at opnå den ønskede skinnende finish.

Hyppigheden af ​​rohdinering afhænger af flere faktorer, herunder hvor ofte smykkerne bliver brugt, samt kvaliteten af det oprindelige rohdineringslag. Generelt kan følgende retningslinjer overvejes:

 1. Brugsfrekvens: Jo mere hyppigt du bruger dine rohdinerede smykker, desto hurtigere kan rohdineringslaget slides af. Hvis du f.eks. bærer dine rohdinerede smykker dagligt, kan det være nødvendigt at få dem rohdineret igen inden for et år eller to.

 2. Slid og slid: Hvis dine smykker udsættes for hårdt slid, som f.eks. at bære dem under sport eller tungt fysisk arbejde, kan rohdineringen slide hurtigere. I disse tilfælde kan det være nødvendigt at få dem rohdineret hyppigere.

 3. Kvalitet af rohdineringen: Kvaliteten af det oprindelige rohdineringslag kan også påvirke, hvor længe det varer. Hvis smykkerne blev rohdineret af en erfaren og professionel guldsmed med høj kvalitet rhodium, kan det resulterende lag være mere holdbart og kræve mindre hyppig vedligeholdelse.

 4. Personlige præferencer: Nogle mennesker foretrækker at opretholde det skinnende udseende af deres smykker konstant og kan derfor vælge at få dem rohdineret med jævne mellemrum, uanset slitage.

Generelt kan det være en god idé at overveje at få dine rohdinerede smykker tjekket af en professionel guldsmed en gang om året for at vurdere, om rohdineringen har brug for at blive genopfrisket. Guldsmede kan også give rådgivning baseret på individuelle faktorer og behov for vedligeholdelse af dine smykker.

Guldsmed Lind: Din Destination for Rohdinering af Smykker

Hvis du leder efter en pålidelig og professionel service til rohdinering af dine smykker, så bør du overveje os hos Guldsmed Lind. Med flere års erfaring og ekspertise i smykkebranchen er Guldsmed Lind dedikeret til at levere høj kvalitet og enestående resultater. Vores dygtige team af guldsmede kan hjælpe med at genoplive dine smykker og sikre, at de forbliver smukke og holdbare i mange år fremover. Besøg vores butik i dag for at få mere information om voresrohdineringstjenester.

Hos Guldsmed Lind er rohdinering en rutinemæssig del af vores daglige arbejde. Vi udfører denne proces næsten dagligt, enten for kunder, der ønsker at genopfriske deres smykker, eller hvis vi har udviklet et nyt design i enten sølv eller hvidguld, som kræver overfladebehandling med rhodium.

Hvad koster det at få rohdineret sine smykker?

Prisen for rohdinering af dine smykker varierer afhængigt af flere faktorer, herunder størrelsen og kompleksiteten af ​​smykket samt mængden af rhodium, der kræves. Hos Guldsmed Lind tilbyder vi rohdineringstjenester til priser, der starter ved 525 kr. For eksempel kan prisen for rohdinering + oppolering af en ganske almindelig ring med en sten ligge omkring 700 kr. Dette skyldes omkostningerne ved det nødvendige materiale, arbejdsprocessen og vores håndværksmæssige ekspertise, der sikrer en kvalitetsbehandling af dine værdifulde smykker. Vi stræber altid efter at give vores kunder den bedste værdi for deres penge ved at sikre fremragende resultater og holdbarhed for de smykker vi rohdinere.

Bor du ikke i nærheden af os kan du altid få din lokale guldsmed til at rohdinere dine smykker.

Afsluttende Tanker

Rohdinering af smykker er en essentiel proces, der forbedrer udseendet, holdbarheden og beskyttelsen af dine værdifulde smykker. Uanset om det er til at genoplive gamle smykker eller beskytte nye, kan rohdinering forvandle dine smykker og forlænge deres levetid. Så næste gang du overvejer at opgradere din smykkesamling, bør du bestemt overveje at få dem rohdineret for at opnå det ultimative udseende og beskyttelse.

Hvis du har yderligere spørgsmål er du også velkommen til at kontakte os her.

Vi har lavet et før og efter billede af et smykke som er gået fra at have mistet sin glød til at smykket har fået helt nyt liv.

Har du nogensinde fået dine smykker rohdineret? Del dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor!


Bemærk, kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.