Nordisk Mester 2009

Deltagelse ved det Nordiske Mesterskab i 2009

Det nordiske mesterskab indenfor Guldsmedefaget bliver afholdt en gang om året. I 2009 deltog en af vores guldsmede, Ulrik, i dette mesterskab. For at kvalificere sig til det nordiske mesterskab skulle han blive nr. 1 eller 2 ved det danske mesterskab. Ulrik blev nr. 2 ved det danske mesterskab, og var dermed selvskreven til deltagelse ved det nordiske mesterskab. Der deltog 2 guldsmede fra hvert af de nordiske lande. Deltagerne havde i alt 21½ timer fordelt over tre dage (torsdag, fredag og Lørdag) til at løse opgaven. Opgaven er forskellig fra år til år, og den er naturligvis hemmelig for deltagerne før mesterskabet skydes igang. 

Om torsdagen blev opgaven præsenteret for deltagerne. Ulrik modtog opgaven "Stairs to the Stars", som var designet og lavet af Guldsmed Jytte Kløve. Smykket var en broche, udformet som en stige og udført i 18 karat guld. Det gjaldt om at lave det fineste håndværk og komme så tæt på originalen som muligt. Det var en meget svær opgave, hvor alt skulle håndlaves. 

Ulrik blev færdig med opgaven lørdag og havde sammenlagt brugt 18 timer på den. Da alle var færdige lørdag, så blev opgaverne indsamlet, og vurderet af et professionelt dommerteam. Søndag blev vinderen offentliggjort, Ulrik havde overgået sig selv, og var nu Nordisk Mester i guldsmedehåndværk 2009. Dommernes ord til Ulrik var, at han var en klar vinder og lå meget foran andenpladsen.