Indkøbskurv

Værksted

Værkstedet er placeret forrest i butikken, hvor man gennem en stor rude kan følge med i det arbejde guldsmedene laver. På værkstedet arbejder der 3 udlærte guldsmede. Vi arbejder professionelt, og vi er meget målrettet i de opgaver vi udfører. Ud af de sidste 10 lærlinge vi har haft, så har 8 af dem fået medalje ved svendeprøven, dvs. de har fået karakteren 10 eller 12. Den ene af de udlærte guldsmede, som stadig arbejder på værkstedet, blev i år 2009 Nordisk Mester. På værkstedet bruger vi stadig de gamle fremstillingsmetoder sammen med de nye. Det traditionelle håndværk og moderne fremstilling går hånd i hånd.

Arbejdsopgaverne på værkstedet

Der bliver lavet mange forskellige arbejdsopgaver på værkstedet. En af arbejdsopgaverne er reparation af smykker for kunder, det kan fx være en kæde der skal loddes, en ring der skal ændres i størrelsen eller en sten der er faldet ud af et smykke og derfor skal sættes i igen. Som noget helt specielt, er vi en af de eneste i Danmark der emaljerer, derfor kan vi også reparere Marguerit smykker, hvor emaljen er gået i stykker.

Udover at reparere smykker, laver vi også gamle smykker om til nye. Dette kan ske gennem omforandring, hvis du synes dit smykke trænger til et nyt moderne look eller ved at bruge råmaterialerne fra dit gamle smykke og derigennem designe et helt nyt smykke, som du samtidig også selv kan være med til at designe. Du kan finde inspiration i vores allerede eksisterende kollektioner, eller se hvordan andre har fået designet et nyt smykke under Lind Design.

Vi designer og fremstiller også vores helt egen kollektion af smykker, som vi kalder Lind Design. Smykkerne kan både købes i butikken og her på hjemmesiden. Lind Design omfatter mange forskellige kollektioner, så som Årsringen, Allianceringe, Uendelighed-serien og vores ombytningsserie "1867". Smykkerne finder du under Lind Design.

På værkstedet fremstilles der også smykker til den danske frimurerloge. Vi har fremstillet og emaljeret Frimurer smykker siden 1950, og vi er særlig kendt for at lave de kraftige ringe. I forbindelse med DR's TV-serie Krøniken fik vi til opgave at producere en ring, der skulle bruges i serien. Se de forskellige artikler under Frimurer.

Vi laver ikke kun smykker på værkstedet. En af vores guldsmede kan også gravere, hvorfor vi også selv gør det på værkstedet. Du kan fx få graveret dåbsartikler, smykker eller ure, som vi også sælger i butikken, men han graverer også andre ting, så som pokaler, skåle, arvestykker m.m.

Ønsker du mere information om arbejdet på værksteder, så afholder vi også specialarrangementer, hvor der er mulighed for at se hvordan de arbejder og stille spørgsmål. Læs mere om dette under Butikken.

Nordisk Mester 2009

Det nordiske mesterskab indenfor Guldsmede faget bliver hvert år afholdt sidst i august under smykkemessen i København. I år 2009 deltog en af vores guldsmede, Ulrik, i dette mesterskab. For at kvalificere til det nordiske mesterskab skal man blive nr. 1 eller 2 ved det danske mesterskab. Der deltager 2 guldsmede fra hver af de nordiske lande. Man har i alt 21½ time fordelt over tre dage (torsdag, fredag og Lørdag) til at løse opgaven. Torsdag tildeles opgaven som er forskellig fra år til år, og den er naturligvis hemmelig for deltagerne. Ulrik modtog opgaven "Stairs to the Stars" som er designet og lavet af Guldsmeden Jytte Kløve. Smykket er en Broche og er lavet i 18 karat guld. Det gælder om at lave det fineste håndværk og komme så tæt på originalen som muligt. Det er en meget svær opgave, hvor alt er håndlavet. Ulrik blev færdig med sin opgave lørdag og havde sammenlagt brugt 18 timer på det. Når alle er færdige lørdag, så bliver opgaverne indsamlet, og de vurderes af et professionelt dommerteam. Søndag bliver vinderen offentliggjort, og vinderen får en check på 50.000 kr. Dommernes ord til Ulrik var, at han var en klar vinder og lå meget foran andenpladsen.