Butikken

Butikken i dag

I dag er vi i alt 7 ansatte. På værkstedet er der 3 guldsmede og butikspersonalet består af 3 ekspedienter. Derudover har vi en web ansvarlig.

I butikken har vi mange forskellige smykker og dåbsartikler. Butikspersonalet står altid klar til, at hjælpe dig med det du ønsker. Vi skyder også huller i ørerne, dog skal man være fyldt 8 år.

I butikken har vi mange forskellige smykker fra mærker som Pandora, Sif Jakobs, By Birdie, Mads Z, ByBiehl, Story, Scrouples, Prinsesse smykker, Susanne Friis Bjørner, Nordahl, Blossom,Randers Sølv og mange flere.

På værkstedet reparerer, designer og fremstiller guldsmedene smykker. Hvis du har noget gammelt guld, som skal laves om til et nyt smykke, eller hvis det blot skal omforandres, kan du tale med en af vores dygtige guldsmede, som kan komme med nogle forslag til, hvordan det kunne se ud. De er i butikken dagligt, men ønsker du at møde dem lørdage, så ring og aftal en tid.

Du kan også blive inspireret her: Unika smykker

 

Historien

Guldsmed Lind er grundlagt i 1867 i Smedegade i Horsens af Rasmus Jensen. Han producerede bestik og sølv korpus i stor stil, bla. et stort flot sølv horn, som kan ses i butikken i dag. Han var samtidig den første til at indføre emaljering i Danmark. Rasmus Jensen var en verdensmand. Han var på mange rejser, bl.a. til Italien. Han deltog på verdensudstillingerne i London i 1870, Wien i 1873, Chicago i 1893 og i Paris i 1900. Mange af de ting han fremstillede kan ses på Horsens Museum i dag. I 1887 flyttede han forretningen til Søndergade, hvor han havde fået bygget et af byens smukkeste huse. Bygningen var tegnet af arkitekt J. C. Clausen i 1885.

Rasmus fik en datter, Louise. Hun blev gift med Sofus Lind, derfra kommer Lind ind i familien. Louise overtog forretningen i 1917. Hun var en forretningskvinde og meget selvstændig. Hun var blevet skilt i år 1900, hvilket ikke var særligt normalt på den tid - ej heller, som kvinde at drive en virksomhed med 30 ansatte.

Louises søn Valdemar Aage Lind kom ind i firmaet i 1925, efter at han havde været mineingeniør i Sydafrika. Han blev hurtigt involveret i moderens virksomhed især med driften. Men han var også en opfinder og udviklede maskiner og værktøj som stadig bruges i firmaet. Valdemar Aage Lind overtog forretningen efter sin mor i 1927, og nu skiftede virksomheden navn til Guldsmed Lind. Valdemar startede, i forbindelse med sit medlemskab i frimurerlogen, produktionen er frimurer artiklerne, herunder frimurer ringe.

Valdemar Aages yngste søn, Niels Lind, var udlært guldsmed hos den Kgl. Hofjuveler Dragsted i København. Niels overtog forretningen i 1957. Han var først og fremmest kunstner, som tegnede og producerede særegnede smykker som var typisk for 60'erne og 70'erne. Men udover guldsmedfaget havde Niels også stor interesse for ædelsten. Han blev først uddannet gemmolog (viden om ædelsten) og derefter diamantgraderer (viden om diamanter).

I 1992 overtog Kirsten Lind, som er Niels' yngste datter, forretningen. Hun driver i dag Guldsmed Lind sammen med sin mand, Hans Erik Jensen. Kirsten tager sig af forretningen og Hans, der er udlært guldsmed, tager sig af værkstedet. Kirsten og Hans har sammen udviklet en hel kollektion med smukke smykker som de kalder Lind Design. Kollektionen indeholder bl.a. årsringen, allianceringe og en ombytningsserie, som er bestående af ring, vedhæng og ørestikker i 14 karat guld med brillanter, serien er kaldet 1867 (det år butikken blev grundlagt).

Kirsten og Hans byggede forretningen om i 2003, hvor de trak værkstedet frem i butikken, så alle kan se, hvordan de fremstiller smykkerne.

 

Du kan læse mere om vores historie i vores 150 års jubilæumskatalog her:

 


Besøg butikken og værkstedet

Er i 20 personer som er interesseret i at se, hvordan en guldsmed arbejder, så laver vi gerne et arrangement, hvor vi holder værkstedet åben efter aftale.

På 1-1 1/2 time viser vi jer, hvordan man lodder, smelter guld og fortæller historien om Guldsmed Lind. Der vil også være mulighed for at se og købe vores egne smykker.